Ivana Milic

Ivana Milić

Ivana je stručnjak za Biznis, Finansije i Liderstvo sa dugogodišnjim iskustvom u Digitalnoj Transformaciji.

Ivana je vodila SME sektor u Microsoft-u za CEE MC region, sa aspekta finasija sa fokusom na pomoći kompanijama  i  partnerima da realizuju značajne mogućnosti za rast u svom poslovanju.

Pre toga Ivana je radila kao CFO Microsoft-a za Srbiju i Crnu Goru, gdje je bila odgovorna za finansijsko rukovođenje, izveštavanje, analize, kontrole, usklađenost, upravljanje finansijskim i poslovnim performansama.

Jedna od njenih odgovornosti je bila da vodi transformaciju uloge finansijskog direktora od tradicionalne transakcione do strateške sa pozitivnim uticajem na celokupo poslovanje.

Pre Microsoft-a, Ivana je radila kao Menadžer Komercijalnih Finansija u The Coca-Cola Company, odgovorna za Adriatic regiju.

Takođe je imala nekoliko finansijskih pozicija u Delta M Groupi kao saradnik za korporativne investicije, gde se specijalizovala za planiranje procesa projektovanja, ocenjivanje vrednosti preduzeća i razvoj poslovanja, finansijski menadžer, izvršni direktor za nabavku i pomoćnik menadžera prodaje.

Ivana ima diplomu Beogradskog Univerziteta iz oblasti Prostornog Planiranja i Executive MBA poslovne škole Cotrugli . Od maja 2019. Ivana je sertifikovani konsultant za Digitalnu Transformaciju i konsultant EBRD-a.